Oslava 10. let Ochotnického souboru Lípa – 1.část

V sobotu 12.8. 2023 proběhla v hospodě U Kubínů první část letošních oslav 10. let Ochotnického souboru Lípa. Tato událost, určena hlavně pro aktivní členy, byla poděkováním za jejich práci ve spolku.

Celá akce začala již v 10:00 hodin, kdy proběhl letošní ročník ,, Lipského pohárku“. Této akce se zúčastnilo okolo 20 soutěžících a to včetně dvou nemluvňat a 3 dětí předškolního věku. Soutěžící museli jít po stopách divadla a zavzpomínat na to, kde všude hráli, kdo hrál ikonické i méně známe postavy a připomenout si, co všechno během těch 10 let zažili.

Hlavní program však začal až v podvečer. Na speciálně postavené podium v prostorách hospody U Kubínů nám přijela zahrát kapela VitamínM. Tato kapela však nebyla vybrána jen tak náhodně, mělo to opět zavzpomínat na začátky spolku, protože frontman kapely Tonda před deseti lety stál také u zrodu spolku a měl tehdy hrát ikonickou roli Jindřicha ve hře Pohádka ze mlejna.

Po přivítaní všech hostů, realizované nikým jiným než Ondrou Janalíkem, se rozjela zábava v tom pravém slova smyslu. Okolo 10 hodiny pak bylo promítáno video, které se zaměřilo na to, co pro lidi znamená ochotnické divadlo, kdy si nakonec každý odnesl své vlastní divadelní tričko. Rodiny podporující divadlo byli oceněni skleněným divadelním šaškem, jakožto poděkování za desetiletou podporu.

Celá akce skončila v brzkých ranních hodinách, za zpěvu naší oblíbené písně, v podání Tondy ,,Vím, jedno údolí, vím já pěknej mlejn….“.

Soubor pro Vás už má připravenou i druhou část oslav, která sice již bude komornější ale o to více bude spojena s divadlem jako takovým. Nebojte se, vše se v čas dozvíte.

P.S. A ani hospoda U Kubinů nebyla zvolena jen tak… Zde se totiž odehrála 1. zkouška hry ,,Princezna ze mlejna“.

Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *